Posledné články


BENEFITY VITAMÍNU K

Vitamín K je vitamín rozpustný v tukoch. Je dôležitý pre normálne fungovanie mnohých proteínov v tele, napríklad pre koagulačné faktory, ktoré...

Čítať viac...

Zázrak menom mangové maslo

O rôznych rastlinných maslách ako o skvelých ingredienciách prírodnej kozmetiky sa toho napísalo už naozaj veľa, ale čo tak mangové maslo, poznáte...

Čítať viac...

Aké sú výhody medu Manuka pre pokožku?

Manuka med má v porovnaní s bežným medom hlbšiu chuť, krémovejšiu štruktúru a je omnoho výraznejší. Jeho prínosy pre krásu využíva kmeň Maori už od...

Čítať viac...

Včelí vosk - prečo je taký obľúbený?

Väčšina z nás, ktorí dávame prednosť prírodným zložkám, milujeme prácu, ktorú pre náš svet robia včely. Hoci med môže byť naším najobľúbenejším...

Čítať viac...

Čaj ako kľúč ku krásnej pleti

Čierny čaj - zmierňuje opuchy a reguluje maz pleti To, čo oddeľuje čierny čaj od ostatných, je jeho najzreteľnejšou vlastnosťou: jeho farba. Je...

Čítať viac...

Kyselina mliečna, to najlepšie z jogurtu

Kyselina mliečna je alfa-hydroxy kyselina používaná v prípravkoch na starostlivosť o pokožku a pre profesionálne ošetrenie. Prirodzene sa vyskytuje...

Čítať viac...

Morská riasa, zelený poklad z mora

Prírodná kozmetika nám prináša množstvo zaujímavých ingrediencií. Niektoré jednoducho nazbierame doma na záhrade, iné zas musíme ísť hľadať do...

Čítať viac...

Desať nebezpečných ingrediencií používaných v kozmetických produktoch

Parabény (napr. metylparabén, proplyparabén, izopropylparabén a izobutylparabén) Parabény sú konzervačné látky nachádzajúce sa vo všetkom, od...

Čítať viac...

S parabénmi alebo bez?

Čo je to parabén? Parabény sú skupina konzervačných látok, ktoré sa používajú vo farmácii, potravinárstve, ale aj v kozmetike. Na obaloch...

Čítať viac...

CERAMIDY, pomáhajú aj Vašej pokožke

Ceramidy sa často používajú ako zložka proti starnutiu v produktoch pre starostlivosť o pleť, ale čo presne sú a ako fungujú? ČO SÚ CERAMIDY?...

Čítať viac...

Praslička roľná - pomaly sa vytrácajúci všestranný pomocník

Čo je praslička roľná? Praslička roľná je liečivá rastlina, ktorá rastie do výšky približne 45 centimetrov. Je typická svojou vyššou byľou, z...

Čítať viac...

SKVALÁN, kozmetický pomocník pre každého!

Čo je to? Skvalén je bezfarebná polynenasýtená uhľovodíková kvapalina, ktorá sa prirodzene vyskytuje v mnohých zvieratách a rastlinách, alebo je...

Čítať viac...

Nedocenený mrkvový olej - ideálny pomocník pre krásnu a zdravú pokožku

Jeden zo slávnych hrdinov, ktorí bojujú proti rôznym problémom, patrí aj mrkvový olej, ktorý má pôsobivé účinky proti nebezpečným baktériám a...

Čítať viac...

KYSELINA HYALURONOVÁ - základ hydratovanej pokožky

KYSELINA HYALURONOVÁ - základ hydratovanej pokožky Kyselina hyalurónová , tiež známa ako hyaluronan , je číra mazľavá látka, ktorá je...

Čítať viac...

Zdravá farba na vlasy alebo tajomná henna

Čo je henna Henna je prírodné farbivo, ktoré sa používa po tisícročia na farbenie vlasov, nechtov, pokožky a v kozmetických prípravkoch. Už v...

Čítať viac...

KURKUMA! Lahôdka pre Vašu pleť, telo i vlasy

Milujete kurkumu tak ako my? Jej dávno známe liečivé účinky môžeme aplikovať nie len v medicíne, ale aj v kozmetike a starostlivosti o pleť....

Čítať viac...

D-panthenol - všadeprítomný pomocník

D-panthenol – všadeprítomný pomocník Ak by ste si prešli zoznam ingrediencií vo vašej bežnej kozmetike, určite by ste v zložení nejedného...

Čítať viac...

Milovníci čaju pozor! Aj použité čajové vrecúška môžete zužitkovať

Vďaka čajovým vrecúškam nie je nič ľahšie ako zaliať si šálku obľúbeného čaju. Či už preferujete zelený, čierny, kamilkový, mätový alebo akýkoľvek...

Čítať viac...

Úžasne voňavé a všestranné využiteľné santalové drevo

Santalový olej je úžasný na vnútorné a a genitálne – močové stavy, ktoré vyžadujú chladivý, spevňujúci efekt—ako v prípade „pálivej“ hnačky,...

Čítať viac...

Ružový olej

Ružový olej a ružová voda sa používajú na náboženské aj liečebné účely už minimálne 2000 rokov. Pôvodne sa pripravovali namáčaním lupeňov ruží do...

Čítať viac...

Obľúbený ricínový olej

Kokosový olej sa v kozmetickom priemysle používa často a je skutočne známy. Čo však taký ricínový olej? Jeho využitie v kozmetike je naozaj...

Čítať viac...

Všestranný eukalyptus

Eukalyptus (blahovičník) je strom pochádzajúci z Austrálie a Malajzie, patrí do čeľade myrtovitých a existujú stovky botanických druhov....

Čítať viac...

Včelí vosk

Pod slovom vosk rozumieme široký sortiment výrobkov, pričom je treba si uvedomiť základný rozdiel medzi umelým voskom (vyrábaným z ropných...

Čítať viac...

Výnimočný tamanu olej

Tamanu je názov oleja z kalaby obvajčitej alebo domby (Calophyllum inophyllum). Lisuje sa zo slnkom usušených jadier plodovpripomínajúcich žlté...

Čítať viac...

Zelený íl

Pleť vás vie niekedy poriadne potrápiť. Stres, strava ale aj vonkajšie vplyvy sa na nej rýchlo odrazia. Vtedy pleť vyzerá tak, akoby ste kozmetické...

Čítať viac...

Výnimočná čierna rasca

Tieto skromné, no neskutočne silné semienka zneškodňujú super-baktérie odolné voči antibiotikám, liečia chemickými zbraňami otrávene telo či...

Čítať viac...

Borievka obyčajná

Jej vždyzelené kríky, ktoré nájdeme vo vyššie položených, suchých a kamenistých stráňach, sú všeobecne známe, rovnako ako z plodov pripravená...

Čítať viac...

Ľubovník bodkovaný

Ľubovník bodkovaný – túto 25-60 cm vysokú rastlinu s malými zlatožltými kvetmi nájdeme pri cestách a na kraji lesa. Kvitne od konca júna do konca...

Čítať viac...

Kaolín na najcitlivejšiu pleť

zloženie kaolínu bieleho ílu - biely prášok so žltým alebo modrým odtieňom.Kaolín - biely íl, ktorý obsahuje stopové prvky a minerálne soli, a to...

Čítať viac...

O šípkovom oleji

Blahodarné účinky prírodných rastlinných olejov na krásu (i pre naše zdravie) poznali ľudia už pred mnohými a mnohými rokmi. Napriek tomu, že sa...

Čítať viac...

Zázračné účinky mŕtveho mora

Voda, v ktorej sa neutopíte Už samotná voda, ktorá sa vlieva z horských minerálnych prameňov do Mŕtveho mora, má vysoký obsah solí a minerálov....

Čítať viac...

Glycerín - čo to vlastne je?

Glycerín alebo glycerol chráni pokožku pred vysušením a často sa používa v kozmetike a v chemickom priemysle. Taktiež  je dôležitou zložkou pri...

Čítať viac...

Pagaštan konský

Malé, okrúhle, akoby vyleštené, deťom na radosť, nám na úžitok – semená pagaštanu konského teraz doslova pršia zo stromov a nájdeme ich popri...

Čítať viac...

Nimbový olej - všestranný pomocník

Liečivý indický strom nimba môžete poznať aj pod názvom neem alebo azadirachta indica. Jeho liečivé účinky sú zapísané v liečiteľských knihách...

Čítať viac...

Rakytníkový olej na všetko

V období nástupu chrípkových a vírusových ochorení sa čoraz častejšie dostáva na pretras imunita a jej posilňovanie. Vynikajúcim pomocníkom môže...

Čítať viac...

Uvoľňujúci gáfor

Gáfor je látka získavaná zo škoricovníka gafrového, ktorý patrí do čeľade Lauracea. Škoricovník Gáfrovník je až 40 m vysoký silne rozvetvený...

Čítať viac...

Úžasne upokojujúca medovka

Cítite sa slabí, vyčerpaní alebo žijete v neustálom strese??? Účinky medovky lekárskej Vás nie len upokoja ale  posilnia aj celú dušu a telo....

Čítať viac...

Zázračná arnika horská

Arnika horská patrí medzi trvalé byliny z čeľade hviezdicovité a je na Slovensku chránená a veľmi sa tu vo voľnej prírode nevyskytuje. Najčastejšie...

Čítať viac...

Glauberova soľ - ako pomôže našej kráse?

Glauberova soľ je známa najmä svojím detoxikačným a čistiacim účinkom, avšak možno menej z nás vie, že môže vo veľkej miere pomôcť aj pri...

Čítať viac...

Kozie mlieko v kozmetike

Keď sa objavia nepekné vyrážky, spravil by človek čokoľvek, aby sa ich zbavil. Hlavne ak ide o akné, ktoré vám ničí tvár, ramená či chrbát....

Čítať viac...

Himalájska soľ - čím je iná?

Himalájska soľ je výnimočná aj vďaka tomu, že sa vyskytuje len v Ázii. Jej vznik sa pripisuje do obdobia pred vyše 200 miliónmi rokov, keď bola...

Čítať viac...

Účinky aktívneho uhlia na naše zdravie

Aktívne uhlie je bežne používané pri akútnej liečbe špecifických druhov otráv a predávkovanie drogami, aby zastavilo jed pred vstrebaním cez...

Čítať viac...

Voňavé kakaové maslo

Vôňa kakaa sa vám možno spája skôr s priestormi vašej kuchyne alebo raňajkového stola, keď deťom servírujete šálku horúceho a chutného nápoja....

Čítať viac...

Avokádový olej pre citlivú pokožku

Avokádový olej, nazývaný aj ako olej krásy už v minulosti používali mexické ženy na suchú a zvädnutú pleť, obzvlášť okolo očí. Tento olej je...

Čítať viac...

Skrášľujúce kozmetické íly

Traduje sa, že egyptská kráľovná Kleopatra používala prírodné íly ako masky a aj to bolo tajomstvom jej zvodnej krásy. Vždy bola krásne oblečená a...

Čítať viac...

Tajomný jablčný ocot

Jablčný ocot je už snáď od nepamäti súčasťou našich kuchynských zásob, no jeho využívanie sa zužuje len na to základné. A to je veru chyba!...

Čítať viac...

Olivový olej pre vašu krásu

Prírodné oleje boli odnepamäti ženami používané na starostlivosť o telo a jeho skrášľovanie. Jedným z najznámejších a často využívaných prírodných...

Čítať viac...

Ako sa starať o pleť s akné?

Pleť je pre mnohé ženy alfa omega. Čím jemnejšia pokožka bez nedokonalosti, tým je žena spokojnejšia. Predsa je rozdiel naniesť make-up na...

Čítať viac...

Zázračný harmanček

Harmanček pravý sa pre svoje liečivé vlastnosti používa celé stáročia . Jeho blahodarný vplyv na organizmus si uvedomovali naše staré mamy, mamy...

Čítať viac...

Tajomstvo krásy indických žien

V Indii sa hovorí, že vaše vlasy sú také, aké sú vaše myšlienky. Sú pekné a zdravé? Potom sa určite môžete tešiť z krásnych vlasov. Tamojšie ženy...

Čítať viac...

Zdraví včelí med

Med obsahuje monosacharidy, glukózu a fruktózu v individuálnom pomere podľa lokality včelstva a ďaľších faktorov. Obsahuje tiež vitamíny skupiny B,...

Čítať viac...

Prírodné spôsoby ako ušetriť bodnutie hmyzom

Za bodnutia sú zodpovedné samičky komárov, ktoré vstrekujú do pokožky sliny obsahujúce isté bielkoviny. Tie potom vyvolávajú reakcie imunitného...

Čítať viac...

Konope v kozmetike

Či chceme, alebo nie, konope ešte veľmi dlho ponesie so sebou stigmu marihuany. Pritom technická konopa siata, ktorá je povolená na pestovanie,...

Čítať viac...

Využite éterických olejov

ÚČINOK ÉTERICKÝCH OLEJOV Éterické oleje sú vonné látky, obsiahnuté v rôznych častiach rastlín ako drobné olejové kvapôčky. Pomáhajú rastline k...

Čítať viac...

Prírodná a ekologická kozmetika

Je to prírodná kozmetika, ktorá sa netestuje na zvieratách, a neobsahuje emulgačné látky, parabény, syntetické prímesy a nebola vyrobená na ropnej...

Čítať viac...

Zázračné prírodné silicie

Presný návod na rozpoznanie kvality neexistuje. Platí však, že zodpovedajúcu biologickú aktivitu zaručujú iba 100% prírodné rastlinné silice. Tie...

Čítať viac...

Ako zastaviť migrénu jednoducho

Ako človek, čo trpí migrénami, som vyskúšala každý spôsob, o ktorom som vedela, čítala alebo počula, aby som zastavila bolesť, prípadne ju aspoň...

Čítať viac...

Ochrana pralesov a palmový olej?

Palmový olej je najlacnejší zo všetkých olejov, ktoré sa dajú konzumovať. Získava sa z palmy olejnej (Elaeis guineensis ) a v Európskej únii patrí...

Čítať viac...

Zázračná sóda bikarbóna

Píling na telo Ak chcete mať krásnu pleť, treba, aby ste kožu pravidelne zbavili odumretých kožných buniek. Na tento účel ideálne poslúži píling...

Čítať viac...

Čierna kúpeľná soľ - recenzia

Nedávno som vám posunula recept na čiernu kúpeľnú soľ, ktorú nájdete v tomto článku . Čo sa týka informácií o jej hlavnej zložke - havajskej...

Čítať viac...

Ajurvédska maska na vlasy - recenzia

O ajurvéde sa toho veľa popísalo a ešte stále píše, mnoho ľudí sa ňou začalo riadiť a potvrdzovať, že staroveké umenie života funguje i v...

Čítať viac...

Kofeínový očný krém - recenzia

Odkedy nosím kontaktné šošovky, študujem a pozerám pol dňa do monitora počítača, mala som pocit, že mi už ani tri korektory naraz nepomôžu zakryť...

Čítať viac...

Mydlo s aktívnym čiernym uhlím na aknóznu pleť - recenzia

Recenzovať výrobky nie je až také jednoduché, ako sa zdá, pretože ja si ich musím najprv sama vyrobiť :) Preto táto recenzia prichádza trochu...

Čítať viac...

Domáci ocot na vlasy - recenzia

V tomto článku som vám napísala recept, ako si doma vyrobiť svoj vlastný ocot na vlasy - recept na ocot. Hneď ako uplynuli dva týždne od...

Čítať viac...

Domáca výroba mydla - čo je dobré vedieť

Prečo vlastne niekto dostane nápad vyrobiť si mydlo doma, keď v každej drogérii sa pod nimi prehýbajú police a ich počet sa stále zvyšuje? Je to...

Čítať viac...

Zaujímavosti o klinčekoch

Klinčeky, ktoré radi využívame pre ich krásnu a výraznú arómu, pochádzajú z kvetov stromov rastúcich v tropických oblastiach, kde sa zberajú...

Čítať viac...

Aníz ako liečivé korenie + recept na vianočný likér

Možno ste to ani nevedeli, ale aníz patrí medzi najstaršie liečivé rastliny využívané aj ako korenie. Táto jednoročná rastlinka, z ktorej sa...

Čítať viac...

Všetko, čo je dobré vedieť o škorici

Otvárate balíčky škorice iba pri pečení či varení vínka? Chyba! Táto voňavosť má toľko využití, že ju už budete nakupovať vždy vo väčšom balení....

Čítať viac...

Šípky ako dar

Šípová ruža, ktorá u nás bohato rastie, je neprehliadnuteľnou ozdobou prírody snáď po celý rok. Na jar, keď kvitne ale i na jeseň, keď vytvorí...

Čítať viac...

Adzuki, zázrak z ďalekého Východu

Fazuľky Adzuki (dostupné TU ) sa už stáročia používajú v japonskej starostlivosti o pleť ako vynikajúci prostriedok na čistenie pleti, exfoliáciu,...

Čítať viac...

Chmeľ nie je len na pivo!

Chmeľ obyčajný v nás väčšinou vyvoláva predstavu piva alebo únavy. Táto vpravo sa omotávajúca rastlinka sa popína po všetko, čo „nájde“ a narastie...

Čítať viac...

Zázračný nechtík - kde ho dokážeme využiť?

Nechtík lekársky alebo lat. calendula officinalis pochádza zo Stredomoria a Blízkeho východu, no jeho žiarivé kvety môžeme už od stredoveku vídať i...

Čítať viac...

Poznáte klady a zápory doma vyrábanej kozmetiky?

Domáca kozmetika sa môže chváliť množstvom benefitov a je v mnohých smeroch výhodná pre ľudí, ktorí majú čas a chuť vyrábať vlastné kozmetické...

Čítať viac...

Kontaktujte nás

Naša horúca linka je dostupná 24/7