Posledné články

Bambucké maslo, rafinované, 100% EKO Zobraziť plnú veľkosť

Bambucké maslo, rafinované, 100% EKO

1,00 €

  100% Z EKOCERTIFIKOVANÉHO POĽNOHOSPODÁRSTVA 
Názov:
Bambucké maslo, rafinované
Základné informácie:

Bambucké maslo (angl. shea butter) je tuk žltej až slonovinovej farby, ktorý sa získava z orechov Bambuckého stromu (Vitellaria paradoxa). V Afrike sa používa po stáročia pre svoje hydratačné a hojivé vlastnosti, na ochranu a regeneráciu pokožky poškodenej slnkom a vetrom.

Podrobnosti

Tieto výrobky sú určené na použitie ako prísady na vlastnú tvorbu.   

Výrobky sú zákazkovo dávkované do neznačkových balení.

Využitie:

Bambucké maslo sa hojne využíva najmä v kozmetike, a to ako samostatný produkt, alebo ako súčasť mnohých kozmetických výrobkov (lesky na pery, hydratačné krémy a emulzie, vlasové balzamy). Obľúbené je aj pri výrobe mydiel, keďže obsahuje čistiace zložky.

Bambucké maslo je obľúbené aj ako kadernícky vosk. Vlasom dodáva lesk a hydratáciu, čím zlepšuje ich kvalitu a vzhľad. Pred slnečným žiarením chráni nielen pokožku, ale aj vlasy. Tie dokáže chrániť aj pri nadmernom fénovaní, kulmovaní, či žehlení.

Okrem toho bambucké maslo ponúka nízku ochranu pred UV žiarením (približne faktor 6) a môže sa začleniť do receptov prírodných krémov na opaľovanie.

Bambucké maslo je obľúbené aj v kuchyni, kde sa používa na varenie. Občas sa používa aj pri výrobe čokolády, a to ako náhrada kakaového masla.

Zloženie a specifikácie:

Bambucké maslo je prirodzene bohaté na vitamíny A, E, F a rovnako na množstvo ďalších vitamínov a minerálov. Vitamíny A a E prispievajú k upokojeniu, hydratácii a rovnováhe pokožky. Zároveň poskytujú kožný kolagén, ktorý zabraňuje tvorbe vrások a ďalším známkam starnutia.

V bambuckom masle sú nasledujúce mastné kyseliny:

  • k. stearová (20-50%)
  • k. olejová (40-60%)
  • k. linolová (3-11%)
  • k. palmitová (2-9%)
  • k. linolénová (1%)
  • k. arachidová (1%)

Zastúpenie jednotlivých mastných kyselín sa líši podľa územia, z ktorého sa konkrétne maslo získava.

Rafinované bambucké maslo sa získava sa použitím chemických látok. Hexan je najčastejšie používaný rozpúšťač orechov, aby sa získalo omnoho väčšie množstvo bambuckého masla než pri klasickom ručnom alebo strojovom lisovaní.

INCI: Butyrospermum parkii Butter

Nie sú žiadne komentáre

Napíšte Váš názor

Bambucké maslo, rafinované, 100% EKO

Bambucké maslo, rafinované, 100% EKO

  100% Z EKOCERTIFIKOVANÉHO POĽNOHOSPODÁRSTVA 
Názov:
Bambucké maslo, rafinované
Základné informácie:

Bambucké maslo (angl. shea butter) je tuk žltej až slonovinovej farby, ktorý sa získava z orechov Bambuckého stromu (Vitellaria paradoxa). V Afrike sa používa po stáročia pre svoje hydratačné a hojivé vlastnosti, na ochranu a regeneráciu pokožky poškodenej slnkom a vetrom.

Napíšte Váš názor

3 Ďalšie produkty v rovnakej kategórii:

Customers who bought this product also bought: