Posledné články

Kakaové maslo, 100% EKO Zobraziť plnú veľkosť

Kakaové maslo, 100% EKO

1,90 €

  100% Z EKOCERTIFIKOVANÉHO POĽNOHOSPODÁRSTVA 
Názov:
Kakaové maslo
Základné informácie:
Kakaové maslo je kakaový tuk, svetložltej farby získaný lisovaním z fermentovaných, sušených, pražených a drvených kakaových semien a dužiny, z kakaových bôbov z rastliny Kakovník pravý (Theobroma cacao).

Podrobnosti

Tieto výrobky sú určené na použitie ako prísady na vlastnú tvorbu.   

Výrobky sú zákazkovo dávkované do neznačkových balení.

Využitie:

Kakaové maslo sa používa v kozmetike na veľmi suchú a citlivú pleť, pomáha liečiť rôzne kožné ochorenia. Pridávajú ho do kozmetických výrobkov, samoopaľovacích krémov, mydiel a mnohých iných produktov určených na starostlivosť o pokožku.
Kakaové maslo nazývajú aj najlepším zvlhčovačom. Celé stáročia sa používa na zachovanie jemnosti pokožky.

V kuchyni je výborné na smaženie, opekanie aj pečenie. Jeho veľkou výhodou je to, že neprebíja chute ostatných ingrediencií, dokonca im pomáha vyniknúť. Neobsahuje žiadny cholesterol. Jeho obsah tuku a kalórií je oveľa nižší ako pri bežných kuchynských tukoch.

Zloženie a specifikácie:

Kakaové maslo je jedným z najstabilnejších, vysoko koncentrovaných prírodných tukov a topí sa pri teplote ľudského tela – čiže sa ľahko vstrebáva do pokožky. Vzhľadom k tomu, že sa tak rýchlo vstrebáva, okamžite uľaví suchej a podráždenej pokožke.

Obsahuje množstvo antioxidantov a je mimoriadne bohaté na vitamín E. Vitamín E pomáha upokojiť, hydratovať pokožku a zároveň poskytuje kožný kolagén, ktorý zabraňuje tvorbe vrások a ďalším známkam starnutia.

Kakaové maslo je plné antioxidantov, tj. polyfenolov, katechinov a epikatechinov, ktoré pomáhajú bojovať s voľnými radikálmi, stimulujú tvorbu fenyletylaminu (PEA) a anandaminu. Kakaové maslo je tiež prírodným zdrojom minerálnych látok, ako je mangán, zinok, meď, theobromin, železo, chróm, horčík a omega-6. Väčšinu kakaového masla (57 – 64 %), predstavujú nasýtené mastné kyseliny:

  • k. stearová (24–37%)
  • K. palmitová (24–30%)
  • k. myristová (0–4%)
  • k. arachidová (1%)
  • k. laurová (0–1%)

 

Okrem toho kakaová masa kakaového masla obsahuje polyphenol (CMP), ktorý zabraňuje produkcii imunoglobulínu, o ktorom je známe, že spôsobuje dermatitídu a astmu.

INCI: Theobroma cacao Seed Butter

Nie sú žiadne komentáre

Napíšte Váš názor

Kakaové maslo, 100% EKO

Kakaové maslo, 100% EKO

  100% Z EKOCERTIFIKOVANÉHO POĽNOHOSPODÁRSTVA 
Názov:
Kakaové maslo
Základné informácie:
Kakaové maslo je kakaový tuk, svetložltej farby získaný lisovaním z fermentovaných, sušených, pražených a drvených kakaových semien a dužiny, z kakaových bôbov z rastliny Kakovník pravý (Theobroma cacao).

Napíšte Váš názor

3 Ďalšie produkty v rovnakej kategórii:

Customers who bought this product also bought: