Posledné články

Kokosový olej, rafinovaný Zobraziť plnú veľkosť

Kokosový olej, rafinovaný

1,35 €

  100% Z EKOCERTIFIKOVANÉHO POĽNOHOSPODÁRSTVA 
Názov: Kokosový olej, rafinovaný
Základné informácie:
Kokosový olej je rastlinný olej získavaný z kopry, jadier zrelých kokosových orechov z kokosovej palmy (Cocos nucifera). Kokosový olej je velmi termostabilní, teplota varu je okolo 180 °C, oxiduje jen pomaly a odolává žltnutiu, má trvanlivost až dva roky.

Podrobnosti

Tieto výrobky sú určené na použitie ako prísady na vlastnú tvorbu.   

Výrobky sú zákazkovo dávkované do neznačkových balení.

Využitie:

Je využívaný potravinárstve (pečenie), kozmetike (výroba mydiel a šampónov) medicíne a priemysle. Rafinovaný kokosový olej je bez vône a chuti, čo ho robí skvelým prídavkom do krémov a nátierok, je ideálny pre tepelnú úpravu - pečenie, vyprážanie a pod., neprepaľuje sa. Do 198°C neoxiduje. Okrem vnútorného použitia je výborný aj pri starostlivosti o pokožku alebo vlasy.

Zloženie a špecifikácie:

Kokosový olej je najbohatším prírodným zdrojom nasýtených mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom (angl. skratka MCT alebo MCFA), ktoré sú ľahko stráviteľné, v tele sa neukladajú vo forme tuku, sú okamžitým zdrojom energie, v pečeni sa okamžite menia na energiu a pomáhajú stimulovať telesný metabolizmus.

Hlavné zložky kokosového oleja (92% nasýtené mastné kyseliny):

  • k. laurová (47,5%),
  • k. myristová (18,1%),
  • k. kaprylová (7,8%),
  • k. kaprinová (6,7%).

Hustota (pri 20°C): 0,908-0,921 g/cm3
Teplota topenia: 22-26
°C

Kokosový olej ešte obsahuje - podobne ako iné oleje - aj nezmydliteľné látky (teda všetko okrem triglyceridov mastných kyselín, čo sa nepremení na mydlo), a to konkrétne:

  • fytosteroly - ktoré regenerujú pokožku 
  • fenolické zlúčeniny (kyselina kávová, kyslina p-kumarová ferulická a katechín) - ktoré majú antioxidačné a antibakteriálne účinky.
  • vitamín E

INCI: Cocos nucifera oil

Skladovanie:

Kokosový olej skladujte v miernom chlade mimo dosahu priameho slnečného žiarenia. Keď teplota dosiahne 25°C a viac, olej skvapalnie. Vo väčšine prípadov, skladovanie kvapalného oleja nie je výhodné, pretože sa tak znižuje jeho trvanlivosť. Avšak, ak ho chcete použiť ako telový krém, skladovanie v tme, ale na trochu teplejšom mieste, je ideálne.

Nie sú žiadne komentáre

Napíšte Váš názor

Kokosový olej, rafinovaný

Kokosový olej, rafinovaný

  100% Z EKOCERTIFIKOVANÉHO POĽNOHOSPODÁRSTVA 
Názov: Kokosový olej, rafinovaný
Základné informácie:
Kokosový olej je rastlinný olej získavaný z kopry, jadier zrelých kokosových orechov z kokosovej palmy (Cocos nucifera). Kokosový olej je velmi termostabilní, teplota varu je okolo 180 °C, oxiduje jen pomaly a odolává žltnutiu, má trvanlivost až dva roky.

Napíšte Váš názor

Zákazník, ktorý si zakúpil tento produkt, si zakúpil aj: